Wie ben ik?

Missie; Mijn belangrijkste missie is zoveel mogelijk mensen ondersteunen in hun verlangen naar persoonlijke groei. Of dit nu is op het gebied van loopbaanontwikkeling of vanuit de wens naar meer persoonlijke (leiderschaps-)ontwikkeling. Dat maakt eigenlijk niet uit, want beide komen vaak samen op weg naar een leven met minder stress, meer plezier en meer eigenheid.

Ik ben pragmatisch ingesteld, open, betrokken en gedreven. Ik stel altijd de vraag achter de vraag, dus wees erop voorbereid dat ik je uit je comfort zone zal halen. Om de eenvoudige reden dat ik je dan echt kan helpen. Van ‘niets iets maken’ is altijd de rode draad en grootste kracht in mijn werk geweest. Daarnaast heb ik een uitgebreid netwerk in diverse sectoren, dat ik graag voor je inzet.

Mijn naam is Jolanda Dortmans-Pardaans, ik ben getrouwd en heb drie kinderen (jongvolwassenen). Ik woon in Baarn en heb een eigen coachruimte in Amersfoort (Hoogland).

Na jarenlang in diverse (leidinggevende) commerciële functies te hebben gewerkt in de zakelijke (HR) dienstverlening, ben ik in 2011 op zoek gegaan naar wat me écht gelukkig maakt en waar mijn eigen kernkwaliteiten liggen. Een reorganisatie zorgde ervoor dat ik (met behulp van een externe coach) de ruimte kreeg om de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten.

De wens om mensen verder te helpen in hun loopbaan en/of persoonlijke groei was voor mij een logische uitkomst. Ik raakte geïnspireerd door het Enneagram, een psychologisch ontwikkelmodel en een mooi systeem voor het opdoen van zelfkennis. Vanuit deze inspiratie ontwikkelde ik – met mijn eigen ervaringen en trainingen – een programma voor loopbaancoaching. Dat was het startpunt van Ennanders. Als loopbaanprofessional ben ik erkend door het Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Dat betekent dat mijn kwaliteiten en werkniveau als coach gewaarborgd zijn en dat ik goede kennis heb over de meest recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ik volg doorlopend trainingen en workshops om up-to-date te blijven en jou verder te kunnen helpen met de nieuwste ontwikkelingen en tools.

Naast de Enneagram Professional coach opleiding en de verschillende verdiepende trainingen ben ik opgeleid om de Sedona loslaat methodiek in te zetten. Dit is een effectieve methode (zeker ook online!) om jarenlange vastgezette patronen te doorbreken. Ik pas deze methode ook toe bij klachten die gerelateerd zijn aan overspannenheid of depressiviteit.