Wie ben ik?

Missie; Mijn belangrijkste missie is om ieder mens van betekenis te laten zijn. Of dat nu is als individu, in teamverband, of op organisatieniveau. Samen patronen verhelderen en waar nodig aangeleerd gedrag doorbreken. Ik zet mensen en organisaties écht in beweging. Vanuit een intrinsieke motivatie help ik mensen een bijdrage te leveren aan de veranderprocessen in zichzelf, in de organisatie en/of het team.

Ik ben pragmatisch ingesteld, open, betrokken en gedreven. Ik denk vanuit ondernemerschap en stel graag de vraag achter de vraag. Van ‘niets iets maken’ is altijd de rode draad en de grootste kracht geweest in mijn werk.

Mijn naam is Jolanda Dortmans-Pardaans, ik woon in Baarn en heb een goed bereikbaar kantoor in Amersfoort (Hoogland). In mijn rol als coach, teambuilder en organisatieadviseur initieer ik bewustwordings- en leerprocessen bij mensen en organisaties en help ze hun persoonlijke en/of professionele doelstellingen te bereiken. En dit gaat vaak een tikkeltje anders dan je gewend bent.

Na jarenlang te hebben gewerkt in verschillende leidinggevende en commerciële management/consultancy functies in de zakelijke (HR) dienstverlening, ben ik in 2011 gestart als zelfstandig coach. Ik raakte o.a. geïnspireerd door het Enneagram; een psychologisch persoonlijkheidsmodel en een mooi systeem voor het ontwikkelen van zelfkennis. Vanuit deze inspiratie – en vanuit mijn eigen ervaringen en trainingen – heb ik een eigen programma voor coaching opgezet. Dat was het startpunt voor Enanders.

Als loopbaanprofessional ben ik erkend door het Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Hierdoor heb ik up-to-date kennis van de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. En dat is heel belangrijk in de snel veranderende wereld waarin we nu leven.

Belangrijke mijlpalen; Vanaf 2016 ben ik me steeds verder gaan scholen en specialiseren in (cultuur)veranderprocessen binnen organisaties, voor zowel teams als leidinggevenden. Sinds 2019 werk ik met de Deep Democracy-theorie en in juli 2022 heb ik de verdiepende leergang Antropologische teambegeleiding (bij de Academie voor Organisatiecultuur) afgerond. In 2019 heb ik mij als business partner aangesloten bij organisatieadviesbureau Windkracht 11;   http://www.windkracht-11.nl

Hier geven we antwoord op de vragen: Hoe kun je van gedoe ‘gedaan’ maken? En: Hoe leer je het beste uit jezelf halen?